• Växel: 08-56 70 21 00 info@tqi.se

1024 596 TQI

Medvind för TQI-sponsrad grusvägstävling

TQI var nyligen med och sponsrade Gravel, Grit ’n Grind 2023 i Halmstad, en internationell grusvägscykeltävling arrangerad av f d TQI-medarbetaren Peter Larsson.

Med sitt myller av härliga grusvägar bjuder den halländska naturen på perfekta förhållanden för grusvägstävlingar. På kort tid har Gravel, Grit ’n Grind – en del av Trek UCI Gravel World Series – blivit en internationellt erkänd grusvägstävling, med ett av världens starkaste startfält både på herr- och damsidan.

Årets tävling lockade deltagare från 33 länder, från Barbados till Taiwan. Tävlingsledaren och f d TQI-medarbetaren Peter Larsson är mycket nöjd:

”Med Gravel, Grit ’n Grind har vi gått vår egen väg och hållit oss nära vår vision – att etablera en internationellt högt rankad cykeltävling. Tack vare årets startfält, i kombination med närmast perfekta förhållanden, kommer tävlingen att växa ännu mer till nästa år. Egentligen är det inte storlek vi söker, men det blir en naturlig följd när vi lyckas med vår strategi – att locka hit världens bästa gravelcyklister.”

I arbetet med att arrangera cykeltävlingar har Peter haft stor nytta av sin bakgrund som VVS-konsult på TQI. ”Det är en komplex process där vi, precis som i projekteringsarbetet, behöver se situationer och beskriva skeenden innan de inträffar. Det finns också en hel del handlingar som behöver tas fram i samband med alla tillståndsprocesser. Likheterna är större än vad man kan tro. Därför är jag glad att TQI är med som sponsor, och som någon att vända mig till när jag behöver rådgöra i en del frågor.”

 

Årets tävling vanns av flerfaldiga världsmästarinnan Marianne Vos från Nederländerna, rankad som världens bästa kvinnliga cyklist genom tiderna. På herrsidan segrade hennes landsman Niki Terpstra, tidigare vinnare av båda stortävlingarna Ronde van Vlandeeren och Paris-Roubaix. I samma veva avgjordes även Sveriges första SM i grusvägscykling, där vinnarna blev Hanna Johansson (Rule 58 x wmngrvl) och Johan Norén (Serneke Allebike).

https://www.instagram.com/gravelgritngrind

Foto: Gravel Grit’n Grind/ jeppekirk.com